Over popcore all Sounds...


Ons koor, vaak afgekort als PAS,  is op 6 november 1998 opgericht door dirigente Marjolein van der Meulen en geluidstechnicus Ruud Bekken. Het koor ging van start met 14 leden en was vijf jaar later al uitgegroeid tot een koor van 100 leden.

Qua techniek had het koor in 1998 alleen de beschikking over een soundblaster. Het koor beschikt nu over een zeer professionele geluidsinstallatie. Voor de begeleiding gebruikt het koor muziekbanden die exclusief voor het koor worden samengesteld door onze eigen arrangeur Han Lovink, die ook nummers speciaal voor PAS schrijft.

 

We zingen in een ongedwongen sfeer meerstemmig TOP2000 liedjes uit het verleden maar zeker ook uit het heden. Losse nummers maar ook een aantal medleys. Het repertoire bestaat uit ruim tachtig nummers, een greep daar uit: Everything van Michel Bublé, Soulsister van Train, Flowerpower medley, Nederpopmedley, Songfestivalmedley, etc. Er komen elk seizoen nieuwe nummers bij.  Verder hebben we een behoorlijk kerst repertoire.

De gezelligheid staat voorop maar samen met een zangcoach die er om de twee weken is proberen we ook steeds de kwaliteit van de zang te verbeteren. We treden zo'n acht tot tien keer per jaar op, waaronder elk jaar een mooie X-mas tour.

We repeteren op vrijdagavond, voor vele koorleden intussen een "heilige" avond en een heerlijk ontspannen begin van het weekend.

PAS is een groot en gezellig koor geworden. Die gezelligheid maken we met elkaar. Na afloop van de repetities kan je, als je dat wilt, nog even blijven napraten onder het genot van een drankje. Vaak wordt de piano de bar ruimte in gereden en begint het feest gewoon weer opnieuw.

Naast het zingen worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd. Zo worden het jaarfeest en de slotavond elk seizoen weer tot in de puntjes georganiseerd door de feestcommissie. De sportievelingen gaan één keer per jaar met elkaar fietsen en eens in de twee jaar een weekend weg. Een aantal koorleden doet jaarlijks mee aan Super-Voices, een groot landelijk zangfeest.

 

       PAS is een actief,  gezellig koor dat op muzikaal gebied nog stevig wil groeien !